Vacature pedagogisch medewerker BSO (m/v)

CreActive Kids is op korte termijn op zoek naar

Pedagogisch medewerkers BSO (m/v) voor 16-24 uur per week

Bepaalde tijd, met reëel vooruitzicht op een vaste aanstelling

CreActive Kids

CreActive Kids is een particuliere kinderopvangorganisatie die inspeelt op en meebeweegt met veranderende omstandigheden en behoeften van onze klanten. We gaan heel ver om onze klanten opvang op maat te kunnen bieden en dit stelt hoge eisen aan de flexibiliteit van onze medewerkers. We zijn open en transparant in wat we doen en houden ons aan gemaakte afspraken. Binnen 3 jaar willen wij als organisatie verder doorgroeien binnen het Heuvelland.

De baan

Zo zou jouw werkdag eruit kunnen zien:

Je start je dienst met in te loggen op ons softwaresysteem Bitcare, waarin je o.a. kunt dien welke kinderen vanmiddag allemaal gepland staan voor de BSO. Je maakt alvast het tussendoortje klaar dat de kinderen zodra ze uit school komen, krijgen. Je kijkt welke activiteiten voor vandaag gepland staat en zet de materialen hiervoor klaar.
Je gaat de BSO kinderen ophalen bij een van de twee scholen die in de Brede school gevestigd zijn. Tijdens het ophalen kom je erachter dat een kind niet op school is, een ander kind is al opgehaald door opa en oma en weer een ander kind wil graag bij een vriendje spelen en zegt toestemming van thuis te hebben. Je laat de kinderen even een moment rustig wachten bij de school en controleert samen met je collega’s of je van een van deze ouders bericht hebt gehad. Als dit niet het geval blijkt te zijn, vraag je of de juffrouw of de moeder van het vriendje even contact opneemt met de ouders van het kind dat graag wil spelen. Het blijkt dat moeder het vergeten is om door te geven. Het kind mag met het vriendje mee en hoeft niet naar de BSO.
Vervolgens ga je met de groep kinderen naar de BSO ruimte, laat ze hun jassen en tassen netjes opruimen, de handen wassen en aan tafel zitten. Vandaag is het een grote groep, dus werken jullie met z’n tweeën. Je collega gaat bij de kinderen aan tafel zitten en jij neemt contact op met de ouders van het kind dat niet aanwezig was op school en het kind dat al opgehaald is door opa en oma. Alles klopt inderdaad, alleen waren ze het vergeten door te geven. Je logt de kinderen die er zijn in en schrijft de drie afwezigen op een briefje voor de assistent-leidinggevende.
Na het eten gaan jullie naar buiten met de kinderen, zodat ze na hun lange schooldag even lekker actief bezig kunnen zijn. Tijdens het buitenspelen observeer je een van de kinderen waar je nog niet voldoende informatie over had, zodat je de observatielijst kunt afmaken en ouders kunt uitnodigen voor een oudergesprek. Tijdens het buitenspelen worden er al twee kinderen eerder opgehaald. Gelukkig had je de tassen al mee naar het speelplein genomen. Je collega die ‘s morgens al begonnen is met werken heeft even een kwartiertje koffie pauze op het kantoortje en neemt voor jou ook een kop koffie mee met een koekje. Hier was je wel even aan toe…
Na het buiten spelen gaan jullie binnen nog een knutselactiviteit doen met een groepje kinderen dat hier graag aan mee wil doen. De rest mag vrij spelen in de verschillende hoeken. Gedurende de middag hebben jullie steeds notities gemaakt in Bitcare en foto’s van jullie activiteiten geüpload. Je collega neemt een telefonische aanvraag voor extra opvang in ontvangst en speelt deze door aan de assistent-leidinggevende van je groep. Niet vergeten om de poetsschema’s bij te werken en o ja, vandaag moet je de boodschappen voor volgende week bestellen!
De pedagogisch coach loopt nog even binnen met de vraag of er op korte termijn nog kinderen besproken moeten worden met haar. Jullie geven namen aan haar door en spreken af wanneer jullie hier samen even rustig voor kunnen zitten.
Om half 5 krijgen de kinderen nog een tussendoortje aan tafel en kunnen jullie nog even de laatste dingen opruimen, noteren en overdragen.
Om 17 uur gaan de meeste kinderen van de BSO naar huis net als je collega. Jij blijft met een klein groepje kinderen over waar je nog gezellig een boekje mee leest en dan ga je moe maar voldaan naar huis…
Morgen weer een nieuwe dag!

Jij

Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal MBO-niveau 3, die kwalificeert voor werken in de buitenschoolse opvang. Voor de volledige lijst van kwalificerende diploma’s verwijzen we naar www.kinderopvang-werkt.nl Kwalificeert jouw diploma ook voor werken in de dagopvang? Dan kunnen we je uren per week uitbreiden met inzet op onze baby- en peutergroepen. Daarnaast ben je flexibel ingesteld en ben je aanspreekbaar op de verantwoordelijkheden die je draagt.
De functie wordt gewaardeerd conform de cao-Kinderopvang, schaal 6.
Je hebt vaste werkdagen en 1 dag in de week ben je flexibel inzetbaar.

Contact

Ligt je hart bij kinderen, hou je je hoofd koel in onverwachte situaties, hou je van actie en steek je graag je handen uit de mouwen? Denk je een unieke bijdrage te kunnen leveren aan ons bedrijf? Mail dan je sollicitatie voorzien van CV voor 28 april 2019 naar info@creactivekids.nl t.a.v. Sandra Klein. Je krijgt van ons een ontvangstbevestiging van je mail en uiterlijk 29 april hoor je van ons of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 2 mei en/of vrijdag 3 mei.